Categorie Archief Nieuws

Beter dan een recept uit een kookboek!

Onze activiteit Samen Koken in Fokkesteeg heeft nog maar een enkele keer de keuken van La CaZa gezien, maar is nu al een enorm succes. Deelnemers Mieke Roskam en Susan van Ham zijn zeer enthousiast:

Mieke Roskam: “Omdat ik van koken houd was ik erg nieuwsgierig naar deze uitwisseling van recepten. Dat zorgt voor variatie. Maar het werd meer dan dat. De recepten hebben bijna onuitspreekbare namen maar smaakten des te beter. Het enthousiasme waarmee gekookt wordt werkt aanstekelijk.

Dit is beter dan een recept uit een kookboek halen, origineel recept, voorgedaan door iemand  uit het land zelf. De eerste keer was de groep nog niet zo groot maar de tweede keer was het aantal al verdubbeld. Het is bijna onnodig te zeggen dat ik er enorm van geniet er al uitkijk naar de volgende workshops. Het is samen koken met de nadruk op samen!!!”

Susan van Ham: “Kobba zien maken en lekker van gegeten, heerlijke salade en toetje. Wat een gezellige ochtend.”

Kleding Cluppie van start

Op 13 februari is het zover. De start van een splinternieuwe activiteit van Balans Nieuwegein: het Kleding Cluppie voor vrouwen, elke donderdagavond in La CaZa. Vrouwen komen bij elkaar om eigen kleding te maken of te repareren. Kom je er niet uit, dan krijg je hulp. Gezelligheid en elkaar helpen staan voorop.

Meer informatie
info@balansnieuwegein.nl

Nieuw! Samen Koken in Fokkesteeg

Vind je het gezellig om regelmatig met anderen te koken? Wil je nieuwe recepten leren of wil je zelf een gerecht maken? Sluit je dan bij ons aan. Alle vrouwen uit Fokkesteeg en omgeving zijn van harte welkom.

Samen Koken doen we in La CaZa, Hoornseschans 101. Deelname kost €4,- per keer; €2,- als je een Nieuwegein Stadspas hebt. Het is telkens op een maandag van 12.00 tot 14.00 uur. Aanmelden via e-mail is verplicht.
Een overzicht van de data en de gerechten voor 2020 kun je hier vinden.

Meer informatie
info@balansnieuwegein.nl

Per direct nieuwe voorzitter gezocht

Stichting Balans Nieuwegein is per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter. Bent u geïnteresseerd in deze vrijwillige functie of wilt u hier graag meer over weten, dan horen wij dat natuurlijk graag via info@balansnieuwegein.nl of via het contactformulier op onze website.

Profiel: aansturen en coördineren van het dagelijks en algemeen bestuur van de stichting; onderhoud contacten met de gemeente en overige samenwerkingspartners. Lees meer over het profiel en de functie-eisen.

 

Wijziging Samen Koken met wethouder

Beste mensen,
Vanwege privéomstandigheden met betrekking tot onze kok is er een wijziging in ons menu. In plaats van nasi zullen wij op 13 januari Turkse pizza maken. Mensen die reeds hebben gereserveerd/betaald en geen Turkse pizza willen, krijgen hun geld terug.
Lees verder

3 november: Soep op zondag!

Iedere eerste zondag van de maand kun je aanschuiven bij deze culinaire belevenis in Fokkesteeg. Balans Nieuwegein organiseert Soep op zondag samen met Wijknetwerk Fokkesteeg en Humanitas.
Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de afgebeelde flyer.

Wandelgroep weer wekelijks actief

De Wandelgroep voor vrouwen is een leuke en belangrijke activiteit van Balans Nieuwegein. We zijn daarom bijzonder blij dat we vanaf eind oktober er weer wekelijks op uit trekken. Zelfs twee keer in de week, namelijk op maandag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur, verzamelen om 9.55 uur bij La CaZa.

Deelnemen aan onze Wandelgroep betekent niet alleen in beweging zijn, maar ook leuke contacten opdoen en genieten van de mooie omgeving. Doe ook mee en en neem vandaag nog contact met ons op.

Integratiediner heeft het!

Op 3 oktober jl. hield Balans Nieuwegein in samenwerking met het Wijknetwerk en bewoners uit Fokkesteeg het jaarlijkse Integratiediner. Bijna 60 mensen aten mee en hadden een heerlijke avond in La CaZa. “Mensen uit verschillende culturen waren aanwezig. Zij hebben met elkaar gegeten en gingen in gesprek met een onbekende buurman of buurvrouw” aldus Hanny Plomp van het Wijknetwerk.”‘Er werd genoten van een zeer gevarieerde buffet, gekookt door, Zara, Ameerah, Roeida, Anahied en Waed.”

Bron: Pen.nl

Jubileumfeest Balans Nieuwegein!

We bestaan 10 jaar en dat gaan we vieren. Dat doen we niet alleen, want ook de wijk Fokkesteeg, het Wijknetwerk en Buurttuin Cirkeltje Rond jubileren. We nodigen iedereen uit om op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli langs te komen.

Kaartjes voor Syrisch buffet
Op vrijdag verzorgen we een heerlijk Syrisch buffet. De aanvang is 17.00 uur. De kaartjes hiervoor à €5,- zijn elke dinsdag te koop tussen 13.30 en 14.30 uur bij Ties Hogenbirk en Hannie Plomp in zaal 1 van La CaZa.

Geniet van het programma met diverse optredens en vooral van ons Syrisch buffet!

 

 

Uitnodiging gezamenlijke Iftar maaltijd

Op zaterdagavond 1 juni organiseren wij samen met o.a. Stichting Imagine Multi Culti een Iftar maaltijd. Iedereen is van harte welkom om aan dit belangrijke onderdeel van de Ramadan deel te nemen! De maaltijd zal plaatsvinden in de wijk Galecop, namelijk in het gebouw van de Petanque Vereniging, Galecopperzoom 1.
De deuren gaan open om 21.00 uur, de Iftar begint om 21.55 uur. Kom langs, eet mee en ontmoet nieuwe mensen!!

Deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk.

Aanmelden
Mail naar: info@balansnieuwegein.nl