Category Archive Nieuws

Zomersluiting

Wij zijn gesloten van 22 juli tot en met 1 september 2019.

Jubileumfeest Balans Nieuwegein!

We bestaan 10 jaar en dat gaan we vieren. Dat doen we niet alleen, want ook de wijk Fokkesteeg, het Wijknetwerk en Buurttuin Cirkeltje Rond jubileren. We nodigen iedereen uit om op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli langs te komen.

Kaartjes voor Syrisch buffet
Op vrijdag verzorgen we een heerlijk Syrisch buffet. De aanvang is 17.00 uur. De kaartjes hiervoor à €5,- zijn elke dinsdag te koop tussen 13.30 en 14.30 uur bij Ties Hogenbirk en Hannie Plomp in zaal 1 van La CaZa.

Geniet van het programma met diverse optredens en vooral van ons Syrisch buffet!

 

 

Uitnodiging gezamenlijke Iftar maaltijd

Op zaterdagavond 1 juni organiseren wij samen met o.a. Stichting Imagine Multi Culti een Iftar maaltijd. Iedereen is van harte welkom om aan dit belangrijke onderdeel van de Ramadan deel te nemen! De maaltijd zal plaatsvinden in de wijk Galecop, namelijk in het gebouw van de Petanque Vereniging, Galecopperzoom 1.
De deuren gaan open om 21.00 uur, de Iftar begint om 21.55 uur. Kom langs, eet mee en ontmoet nieuwe mensen!!

Deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk.

Aanmelden
Mail naar: info@balansnieuwegein.nl

 

Feestelijk verslag Fokkesteeg Bruist

‘De kramen zijn uitgeklapt, de flyers liggen gereed en alle initiatiefnemers van de (vrijwilligers)organisaties staan klaar om kennis te maken met de buurtbewoners. Als de eerste bewoners eenmaal arriveren worden zij amicaal ontvangen door de organisatoren en initiatiefnemers.’

Wijknetwerk Fokkesteeg en Balans Nieuwegein hadden de buurtbewoners uitgenodigd om op vrijdag 10 mei tijdens Fokkesteeg Bruist, kennis te maken met de (vrijwilligers)organisaties die actief zijn in de bruisende wijk.
Karlijn Koopmans, studente Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, was één van de aanwezigen en maakte het volgende verslag van deze middag die plaatsvond op het plein voor Wijkhuis La CaZa.

Foto: Op de voorgrond staan Hanny Plomp (links), medeorganisator van het evenement en secretaris van Wijknetwerk Fokkesteeg, en Hanan Amnouh, directeur van Balans Nieuwegein en eveneens medeorganisator.

Fokkesteeg Bruist met Balans Nieuwegein

Op vrijdag 10 mei bruist Fokkesteeg van energie, vrijwilligers en activiteiten. Balans Nieuwegein en Wijknetwerk Fokkesteeg nodigen je van harte uit om op deze dag kennis te maken met de (vrijwilligers)organisaties die actief zijn in onze bruisende wijk.

Speciaal voor Fokkesteeg Bruist biedt Balans Nieuwegein gratis kledingreparaties aan. Andere organisaties laten ook graag zien wat ze in huis hebben, waaronder een voorproefje haken en breien. Er is nog veel meer te beleven, zoals je op de flyer kunt zien.

 

 

 

Arabische les voortaan in de bibliotheek

Sinds 25 maart jl. wordt de Arabische les niet meer in La CaZa gegeven, maar op de tweede verdieping van de Centrale bibliotheek, Stadsplein 1c. De tijd is ongewijzigd: elke maandag van 17.00 tot 19.00 uur.

De les is voor zowel basis- als middelbare scholieren. De volgende onderwerpen worden behandeld: leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, grammatica, luistervaardigheid en spreekvaardigheid. De kosten zijn €40,- per schooljaar. Kijk hier voor meer informatie en voor het aanmelden.

Gezocht: organisaties uit Fokkesteeg voor bruisende vrijwilligersmarkt!

Stichting Balans Nieuwegein organiseert op vrijdag 10 mei de vrijwilligersmarkt Fokkesteeg Bruist in samenwerking met Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg en het VrijwilligersHuis.
Met deze markt willen wij de wijkbewoners van Fokkesteeg kennis laten maken met de (vrijwilligers-)organisaties die actief zijn in Fokkesteeg. Tijdens Fokkesteeg Bruist kunnen organisaties zich presenteren aan de bezoekers, vrijwilligers werven en kennismaken met andere organisaties.

Uw organisatie krijgt een eigen tafel of statafel, welke vanaf 13.00 uur kan worden ingericht. We beginnen om 14.00 uur, de wijkbewoners hebben tot 17.00 uur de mogelijkheid om langs de tafels te lopen om informatie te verzamelen over de verschillende organisaties. De vrijwilligersmarkt vindt plaats in wijkhuis La CaZa, Hoornseschans 101, uiteraard in Fokkesteeg.

Aanmelden
Wij verzoeken u uw aanmelding te bevestigen voor donderdag 4 april 2019, voorzien van:
uw logo voor de PR, aantal personen, statafel of tafel en of u elektriciteit nodig heeft.
Uw aanmelding/bevestiging voor deze bruisende middag kunt u per e-mail sturen naar Hanan Amnouh: h.amnouh@balansnieuwegein.nl

Bijles voor kinderen gestopt

Bijles op basisschoolniveau door Joost Jan wordt niet meer aangeboden door Balans Nieuwegein. Joost Jan geeft nog wel privéles.

Informatie
Website: Bijles van Joost Jan
E-mail: info@bijlesvanjoostjan.nl
Tel.: 06 -1405 0994

Kledingreparatie: kwaliteit voor een zeer schappelijke prijs!

Elke dinsdag wordt door deelnemers van Balans Nieuwegein kleding gerepareerd. Buurtbewoners bieden nieuwe of gedragen kleding aan waarvoor een aanpassing of reparatie noodzakelijk is.
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit: broek inkorten en/of innemen, rits maken, jurken en rokken inkorten, tailleband voor een jurk of rok in orde maken, innemen van een jurk, tuniek of blouse, knoopjes aanzetten en reparatie van gaatjes.

Wanneer
Elke dinsdag van 11.30 tot 15.00 uur. Klanten kunnen kledingstukken alleen in die uren aanbieden.

Prijzen
Broek inkorten € 3,-, broek innemen € 5,- rits maken € 4,-, jurken en rokken inkorten € 4,-, tailleband voor een jurk of rok € 4,-, innemen van jurk ,tuniek of blouse € 4,-
Knoopjes aanzetten € 1,-, reparatie van gaatjes, afhankelijk van grootte € 1,- tot € 3,-. Overige kledingreparatie in overleg.

Meer informatie
Neem contact met ons op en klik hier.

Tijdens voorjaarsvakantie gesloten

Van 23 februari tot en met 3 maart 2019 bieden wij geen activiteiten aan.