Categorie Archief Nieuws

Leger des Heils steunt maaltijdinitiatief

Elke dag maken we maaltijden voor kwetsbare inwoners van onze stad, omdat de maatregelen vanwege het coronavirus hen zeer belemmert in het dagelijks leven. Het Leger des Heils van Nieuwegein steunt ons hierin en heeft vandaag, vrijdag 27 maart, een grote hoeveelheid vers voedsel geschonken. Het is ter grootte van 8 bananendozen met brood en 2 bananendozen met gesneden groenten, zie foto hieronder. We zijn hier heel blij mee!

20200327_115456

Programma ligt stil tot 1 juni; wel initiatieven

Op basis van de aangescherpte maatregelen van de overheid met betrekking tot het coronavirus ligt ons programma tot 1 juni stil. We hebben een aantal initiatieven, waaronder het maken van maaltijden voor kwetsbare mensen, die juist in deze tijd van groot belang zijn. Lees hierover meer in het desbetreffende nieuwsbericht.

Kleding ophalen
Heeft u onlangs kleding ingebracht voor reparatie? Op afspraak mag u het ophalen (één persoon mag langskomen bij de naaister, geen handen schudden en a.u.b. 1,5 meter afstand houden).

Meer informatie:
info@balansnieuwegein.nl

Warme maaltijden voor kwetsbaren; naaister maakt mondkapjes

Vanwege het coronavirus hebben we initiatieven opgezet om mensen, vooral kwetsbare burgers, te helpen.

Warme maaltijden
Wij maken 7 dagen per week maaltijden voor de kwetsbare doelgroep, te weten:

  1. ouderen die moeite hebben met koken
  2. (psychisch) zieke mensen die alleen wonen

Behoor je niet tot bovengenoemde doelgroep en denk je dat je in aanmerking kan komen voor deze actie, neem dan telefonisch contact met ons op.
Één warme maaltijd per dag kost €3,- (er wordt rekening gehouden met mensen die gebruikmaken van een halal dieet of vegetarisch eten).
De maaltijd kun je na je telefonische bestelling om 17.00 uur ophalen bij La CaZa, Hoornseschans 101 in Fokkesteeg. Mocht je hiertoe niet in staat zijn, dan kunnen wij het in overleg bezorgen. Uitsluitend contant betalen, stop het bedrag in een plastic tasje.
Voor je vragen en/of bestelling zijn wij bereikbaar via 06 1860 7916

Foto: voorbeeld van twee van onze maaltijden.warme-maaltijden-voor-kwetsbaren-2

 

 

 

 

 

Mondkapjes
Één van onze naaisters maakt mondkapjes. Ze zijn gratis en dagelijks verkrijgbaar bij La CaZa tussen 16.30 en 17.00 uur, nadat je een e-mail met je verzoek hebt gestuurd naar: info@balansnieuwegein.nl. Mondkapjes geven wij nu aan iedereen die het nodig heeft.

Beter dan een recept uit een kookboek!

Onze activiteit Samen Koken in Fokkesteeg heeft nog maar een enkele keer de keuken van La CaZa gezien, maar is nu al een enorm succes. Deelnemers Mieke Roskam en Susan van Ham zijn zeer enthousiast:

Mieke Roskam: “Omdat ik van koken houd was ik erg nieuwsgierig naar deze uitwisseling van recepten. Dat zorgt voor variatie. Maar het werd meer dan dat. De recepten hebben bijna onuitspreekbare namen maar smaakten des te beter. Het enthousiasme waarmee gekookt wordt werkt aanstekelijk.

Dit is beter dan een recept uit een kookboek halen, origineel recept, voorgedaan door iemand  uit het land zelf. De eerste keer was de groep nog niet zo groot maar de tweede keer was het aantal al verdubbeld. Het is bijna onnodig te zeggen dat ik er enorm van geniet er al uitkijk naar de volgende workshops. Het is samen koken met de nadruk op samen!!!”

Susan van Ham: “Kobba zien maken en lekker van gegeten, heerlijke salade en toetje. Wat een gezellige ochtend.”

Kleding Cluppie van start

Op 13 februari is het zover. De start van een splinternieuwe activiteit van Balans Nieuwegein: het Kleding Cluppie voor vrouwen, elke donderdagavond in La CaZa. Vrouwen komen bij elkaar om eigen kleding te maken of te repareren. Kom je er niet uit, dan krijg je hulp. Gezelligheid en elkaar helpen staan voorop.

Meer informatie
info@balansnieuwegein.nl

Nieuw! Samen Koken in Fokkesteeg

Vind je het gezellig om regelmatig met anderen te koken? Wil je nieuwe recepten leren of wil je zelf een gerecht maken? Sluit je dan bij ons aan. Alle vrouwen uit Fokkesteeg en omgeving zijn van harte welkom.

Samen Koken doen we in La CaZa, Hoornseschans 101. Deelname kost €4,- per keer; €2,- als je een Nieuwegein Stadspas hebt. Het is telkens op een maandag van 12.00 tot 14.00 uur. Aanmelden via e-mail is verplicht.
Een overzicht van de data en de gerechten voor 2020 kun je hier vinden.

Meer informatie
info@balansnieuwegein.nl

Per direct nieuwe voorzitter gezocht

Stichting Balans Nieuwegein is per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter. Bent u geïnteresseerd in deze vrijwillige functie of wilt u hier graag meer over weten, dan horen wij dat natuurlijk graag via info@balansnieuwegein.nl of via het contactformulier op onze website.

Profiel: aansturen en coördineren van het dagelijks en algemeen bestuur van de stichting; onderhoud contacten met de gemeente en overige samenwerkingspartners. Lees meer over het profiel en de functie-eisen.

 

Wijziging Samen Koken met wethouder

Beste mensen,
Vanwege privéomstandigheden met betrekking tot onze kok is er een wijziging in ons menu. In plaats van nasi zullen wij op 13 januari Turkse pizza maken. Mensen die reeds hebben gereserveerd/betaald en geen Turkse pizza willen, krijgen hun geld terug.
Lees verder

3 november: Soep op zondag!

Iedere eerste zondag van de maand kun je aanschuiven bij deze culinaire belevenis in Fokkesteeg. Balans Nieuwegein organiseert Soep op zondag samen met Wijknetwerk Fokkesteeg en Humanitas.
Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de afgebeelde flyer.

Wandelgroep weer wekelijks actief

De Wandelgroep voor vrouwen is een leuke en belangrijke activiteit van Balans Nieuwegein. We zijn daarom bijzonder blij dat we vanaf eind oktober er weer wekelijks op uit trekken. Zelfs twee keer in de week, namelijk op maandag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur, verzamelen om 9.55 uur bij La CaZa.

Deelnemen aan onze Wandelgroep betekent niet alleen in beweging zijn, maar ook leuke contacten opdoen en genieten van de mooie omgeving. Doe ook mee en en neem vandaag nog contact met ons op.