Categorie Archief Nieuws

Naaicursus voor jongeren

Altijd al willen weten hoe een naaimachine werkt en wat er allemaal mogelijk is? Doe dan mee met deze cursus van Balans Nieuwegein. Er gaat echt een wereld voor je open. Van het inkorten van kleding tot andere uitdagingen. In tien lessen word je wegwijs gemaakt en leer je vaardigheden die je goed van pas zullen komen.

De cursus begint op 21 juli en vindt op tien achtereenvolgende dinsdagen plaats van 13.00 tot 14.00 uur. De kosten per les zijn €2,-. De locatie is La CaZa, Hoornseschans 101 in Fokkesteeg.

Meer informatie:
info@balansnieuwegein.nl

Activiteit in nieuw jasje

Het Kleding Cluppie heet vanaf nu Creatief Fokkesteeg. Van een cluppie zijn we doorgegroeid naar een club, waar veel meer mogelijk is dan kleding maken. Gezelligheid in gezamenlijkheid blijft belangrijk.

Wat is er mogelijk? Naast kleding maken, kun je ook breien, haken, quilten, tekenen, mozaïeken en een praatje maken. Wil je graag vaardigheden opdoen of je verder ontwikkelen, je bent van harte welkom!

Deelname is gratis, neem wel je benodigdheden mee om te maken wat je voor ogen hebt. Elke donderdag ontmoeten we elkaar in La CaZa, Hoornseschans 101, van 19.30 tot 21.30 uur.

Meer informatie:
info@balansnieuwegein.nl

Drie activiteiten van start vanaf 2 juni!

Fijn dat we weer een deel van ons programma mogen starten in La CaZa. Vanaf dinsdag 2 juni kunnen vrouwen uit Fokkesteeg en omgeving wekelijks deelnemen; uiteraard rekening houdend met de maatregelen die daarbij horen.

U kunt deelnemen aan:
Samen Creatief, dagbesteding, op dinsdag van 11.30 tot 15.00 uur.
Kledingreparatie op dinsdag van 11.30 tot 15.00 uur.
Kleding Cluppie, creatief met kleding, op donderdag van 19.30 tot 21.30 uur.

Naast deelname is het dus ook weer mogelijk om op dinsdag kleding aan te bieden voor reparatie. Er mogen per activiteit maximaal 10 personen inclusief personeel aanwezig zijn in zaal 2 van La CaZa. Houd altijd afstand van elkaar en volg de hygiëne-richtlijnen van het RIVM. Bent u verkouden? Blijf dan thuis! Gebruik uw gezond verstand en pas goed op uzelf en op een ander!

Meer informatie
E-mail naar info@balansnieuwegein.nl.

Mondkapjes nu bijna gratis

Het is ons wekenlang gelukt om de mondkapjes, gemaakt door naaister Samar, gratis aan te bieden. De vraag is enorm toegenomen, mede doordat het vanaf 1 juni verplicht is om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.
Samar koopt zelf de stof en de benodigdheden en ze heeft er natuurlijk werk aan. We vragen nu een kleine bijdrage; per mondkapje betaal je €2,-. Een sympathieke prijs voor het goede doel!

De mondkapjes zijn wekelijks van maandag tot en met woensdag verkrijgbaar bij La CaZa tussen 11.30 en 15.00 uur, nadat je een e-mail met je verzoek hebt gestuurd naar: info@balansnieuwegein.nl.

 

Onze succesrecepten online

Samen Koken in Fokkesteeg was nog maar net van start gegaan, en toen gooide het coronavirus ‘roet in ons eten’. De drukbezochte workshops leverden heerlijke gerechten op die voor herhaling vatbaar zijn. Totdat het weer mogelijk is om tijdens de workshops nieuwe gerechten te ontdekken ga je met onze succesrecepten met veel plezier de keuken in.
Marleen Schollaart is zo vriendelijk geweest om de recepten helemaal uit te werken en ze staan nu online.

Onze initiatieven in De Molenkruier

Onze initiatieven om kwetsbare burgers in deze nare coronatijd te helpen zijn niet onopgemerkt gebleven. De Molenkruier nam contact met ons op en sprak met coördinator Hanan Amnouh en vrijwilligster Samar Abdel Hoessein (zij staat op bovenstaande foto die afkomstig is uit De Molenkruier).

Hanan gaf uitleg over het verzorgen van warme maaltijden voor zieke mensen die alleen wonen en voor ouderen. Dat doen we elke dag van de week. Veel mensen maken hier gebruik van.
Samar naait mondkapjes voor buurtbewoners die dit nodig hebben. Ze maakt er tientallen per dag.

Artikel lezen:
De Molenkruier

Belmaatje tijdens coronatijd

Belmaatje Nieuwegein is een initiatief van stichting Samen voor Nieuwegein in samenwerking met een groot aantal lokale organisaties, waaronder Balans Nieuwegein. In onze stad en omgeving zijn er veel mensen die op dit moment, tijdens de coronacrisis, alleen thuis zijn: ouderen, mensen met een licht verstandelijke beperking, moeilijk lerenden of mensen met een klein sociaal netwerk. Regelmatig contact is enorm belangrijk. Dit is dus mogelijk via een belmaatje.  Één tot twee keer per week is er contact.

Heeft u behoefje aan een praatje met een belmaatje of kent u iemand die hier behoefte aan heeft?
Wilt u dan onderstaande gegevens invullen en mailen naar: info@balansnieuwegein.nl.
Wij geven de informatie door aan stichting Samen voor Nieuwegein, vervolgens neemt een belmaatje contact op.

Naam:
Leeftijd:
Woonplaats+ wijk:
Telefoonnummer:
Voorkeur voor belmoment – ’s morgens, ’s middags, vroege avond:
Interesses:
Toestemming om gegevens met ‘samen voor Nieuwegein’ en vrijwilliger te delen:

Algemene informatie:
Samen voor Nieuwegein


Leger des Heils steunt maaltijdinitiatief

Elke dag maken we maaltijden voor kwetsbare inwoners van onze stad, omdat de maatregelen vanwege het coronavirus hen zeer belemmert in het dagelijks leven. Het Leger des Heils van Nieuwegein steunt ons hierin en heeft vandaag, vrijdag 27 maart, een grote hoeveelheid vers voedsel geschonken. Het is ter grootte van 8 bananendozen met brood en 2 bananendozen met gesneden groenten, zie foto hieronder. We zijn hier heel blij mee!

20200327_115456

Programma ligt stil tot 1 juni; wel initiatieven

Op basis van de aangescherpte maatregelen van de overheid met betrekking tot het coronavirus ligt ons programma tot 1 juni stil. We hebben een aantal initiatieven, waaronder het maken van maaltijden voor kwetsbare mensen, die juist in deze tijd van groot belang zijn. Lees hierover meer in het desbetreffende nieuwsbericht.

Kleding ophalen
Heeft u onlangs kleding ingebracht voor reparatie? Op afspraak mag u het ophalen (één persoon mag langskomen bij de naaister, geen handen schudden en a.u.b. 1,5 meter afstand houden).

Meer informatie:
info@balansnieuwegein.nl

Warme maaltijden voor kwetsbaren; naaister maakt mondkapjes

Vanwege het coronavirus hebben we initiatieven opgezet om mensen, vooral kwetsbare burgers, te helpen.

Warme maaltijden
Wij maken 7 dagen per week maaltijden voor de kwetsbare doelgroep, te weten:

  1. ouderen die moeite hebben met koken
  2. (psychisch) zieke mensen die alleen wonen

Behoor je niet tot bovengenoemde doelgroep en denk je dat je in aanmerking kan komen voor deze actie, neem dan telefonisch contact met ons op.
Één warme maaltijd per dag kost €3,- (er wordt rekening gehouden met mensen die gebruikmaken van een halal dieet of vegetarisch eten).
De maaltijd kun je na je telefonische bestelling om 17.00 uur ophalen bij La CaZa, Hoornseschans 101 in Fokkesteeg. Mocht je hiertoe niet in staat zijn, dan kunnen wij het in overleg bezorgen. Uitsluitend contant betalen, stop het bedrag in een plastic tasje.
Voor je vragen en/of bestelling zijn wij bereikbaar via 06 1860 7916

Foto: voorbeeld van twee van onze maaltijden.

maaltijdvoorbeeld

 

 

 

 

 

Mondkapjes
Één van onze naaisters maakt mondkapjes. Ze zijn gratis (tot 13 mei 2020, daarna €2,- per stuk) en dagelijks verkrijgbaar bij La CaZa tussen 16.30 en 17.00 uur, nadat je een e-mail met je verzoek hebt gestuurd naar: info@balansnieuwegein.nl. Mondkapjes geven wij nu aan iedereen die het nodig heeft.