Categorie Archief Nieuws

In de zomervakantie gesloten

Van maandag 18 juli tot en met maandag 22 augustus bieden wij geen activiteiten aan. Na de zomervakantie ontvangen wij u graag (weer).

Onze Eid Bazaar op het Fokkesteeg Zomerfeest!

We hebben het Zomerfeest een paar jaar moeten missen. Reden te meer om op zaterdag 2 juli als Balans Nieuwegein uit te pakken met de Eid Bazaar. Een mooie en meer dan smaakvolle aanvulling op het programma dat door Wijknetwerk Fokkesteeg is samengesteld.

Wij kijken ontzettend uit naar de Bazaar, en laten jong en oud graag kennismaken met onze mooie artikelen en exclusieve hapjes en sweets. We openen een wereld vol geur, kleur en gevoel. Waar smaakvol verder gaat dan lekker eten. Kijk om je heen en je ziet op onze Bazaar: modest fashion, decoratie, henna, verzorging, cupping en nog veel meer!!

Op zoek naar een mooi kado? Zeker weten dat je zult slagen. De Eid Bazaar vind je naast de braderie en loopt door tot aan het Kids Sport & Speelplein. Je bent van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur in de omgeving van de Hoornseschans 101.

Naast de Eid Bazaar bestaat het Fokkesteeg Zomerfeest uit een zeer uitgebreid programma!

Wandelclub speciaal voor 55-plus

We zijn een wandelclub rijker! Er was duidelijk behoefte aan gezamenlijk wandelen voor 55-plus. Een mooie aanvulling op onze andere wandelclub. Sluit je ook aan, kom lekker in beweging en ontmoet andere mensen.

Wanneer
Elke woensdag starten we om 10 uur en lopen we een uur. Begin en eindpunt is de Hoornseschans 101, bij Enik.

Kosten
Deelname is gratis.

Aanmelden

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Adres (verplicht)

Geboortedatum (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Heeft u wel eens eerder met een wandelclub meegedaan? Ja Nee (verplicht)

Zijn er bijzonderheden? (verplicht)

De Koffie ochtend van Fokkesteeg

Begin de week goed, door bij ons langs te komen voor een gezellig praatje. Elke maandag zijn alle bewoners van Fokkesteeg meer dan welkom tussen 11.00 en 12.00 uur. De koffie staat klaar en is helemaal gratis!
Je bent ongetwijfeld benieuwd naar wie wij zijn. Als Balans Nieuwegein informeren we je graag over onze activiteiten.

Ook een gesprek over de wijk is altijd interessant. Bijvoorbeeld door te praten over veiligheid in de buurt. Doet een wekelijks bezoek je meer dan goed,  dan is misschien wel het moment gekomen om bij ons vrijwilliger te worden!

Meer informatie
Neem contact met ons op en klik hier.

Maandelijks heerlijk koken en van het resultaat genieten

Dat kan alleen bij Balans Nieuwegein. Zie ik dat goed?! Ja, het kost maar €2,- per keer.
Kijk voor meer informatie op de flyer.

Nieuwe vacatures!

De vacature voor secretaresse is inmiddels vervuld, maar we hebben vier nieuwe vacatures. Wij zoeken vrijwilligers voor:
Huiswerkbegeleiding voor bassischool
Huiswerkbegeleiding middelbare school
Spelletjesmiddag
Taalles

Vrijwilliger Amira kookt tijdens Feest maal 50!

Nieuwegein viert het hele jaar haar 50-jarig bestaan met diverse activiteiten. Dit weekend: Feest maal 50, georganiseerd door Eet Mee. 50 feestelijke verrassingsetentjes op evenzoveel adressen. Bij mensen thuis, bij ondernemingen of maatschappelijke organisaties.

Op zaterdag 18 september kookt onze vrijwilliger Amira tijdens dit evenement. Zij ontvangt 7 vrouwen bij haar thuis. Een mooie gelegenheid om plaatsgenoten te leren kennen en hen te laten genieten van haar kookkunst.

Leercorner voor meisjes

Speciaal voor meisjes van de middelbare school is er deze nieuwe activiteit. Sinds twee weken is aanmelden hiervoor mogelijk, en dat gaat supergoed. Al 24 meisjes doen mee. Waarom? We hebben veel te bieden. Gezellig je huiswerk bij ons maken. Elkaar tips geven als een schoolopdracht erg lastig is. Een thema-avond organiseren.

Samen sporten, met elkaar iets bakken in de keuken tijdens de vakantie en… Er is veel meer te organiseren. Heb je één of meer ideeën? Laat het ons weten.

Elke dinsdag zijn we actief in Enik (was La CaZa) van 18.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie:
info@balansnieuwegein.nl

 

Voortaan actief vanuit Enik

Zonder te verhuizen zijn we sinds begin april actief vanuit het Enik Recovery College, locatie Nieuwegein. La CaZa behoort tot het verleden. Het adres blijft: Hoornseschans 101. Lister beheert het gebouw en biedt een programma dat gericht is op persoonlijk herstel.

Lister: ‘Het gebouw en de activiteiten hebben een belangrijke buurthuis- en ontmoetingsfunctie in de wijk.’ Naast Balans Nieuwegein heeft Wijknetwerk Fokkesteeg ook haar onderkomen in het Enik Recovery College.

Meer informatie:
Op de website van Enik Recovery College.

Huiswerkbegeleiding voor basisschoolkinderen start binnenkort!

Wij organiseren huiswerkbegeleiding, omdat we hebben gemerkt dat een groot aantal basisschoolkinderen kampt met taal- en rekenachterstand. De begeleiding wordt vanaf de startdatum wekelijks op maandag gegeven van 16.00 tot 17.00 uur. Het is gratis.

Heeft uw kind moeite met rekenen, begrijpend lezen of spelling?  Neem dan contact met ons op. Zodra we weten op welke datum we beginnen, dan worden diegenen die hun kind of kinderen hebben aangemeld hierover geïnformeerd.

De huiswerkbegeleiding wordt gegeven in wat nu nog La CaZa heet, maar vanaf 1 april Enik. Het adres blijft: Hoornseschans 101.

Meer informatie
Info@balansnieuwegein.nl