Verslag Maatjesmarkt 1 oktober 2016

Verslag Maatjesmarkt 1 oktober 2016

De Maatjesmarkt werd georganiseerd door het team Vrijwillige Inzet van Movactor naar aanleiding van de vele maatjesvragen die er in Nieuwegein zijn.
De volgende organisaties werkten eraan mee:
Balans Nieuwegein, Zonnebloem Noord en Zuid, Zorgspectrum locatie De Geinsche Hof, Proxima, Reinaerde, School’s Cool, Prago, Algemene Hulpdienst Nieuwegein, Tuindersvereniging Ons Belang, Rode Kruis Nieuwegein, Museum Warsenhoeck, Handje Helpen en MOvactor.

Promotie:
maatjesmarkt2

 

Er is van tevoren promotie gemaakt op social media ( Facebook, Twitter en LinkedIn), de Molenkruier en promotieborden langs de weg. www.pen.nl, Nieuwegein tv en RTV9 ( radio uitzending) hebben aandacht besteed aan de Maatjesmarkt.

 

 

 

Zaterdag 1 oktober:
Het was de allereerste Maatjesmarkt en deze vond plaats in Cityplaza. Tijdens deze markt heeft het winkelend publiek langs de kraam kunnen lopen en op een wand met vacatureteksten kunnen kijken. Vele mensen bleven staan, hebben informatie meegenomen of hebben een vraag gesteld. Ook waren er mensen van andere gemeentes zeer geïnteresseerd om iets voor een ander te betekenen in hun eigen gemeente en die hebben wij ook op weg kunnenhelpen. Op de stand was informatie van alle 13 organisaties bij elkaar op een A4 te vinden.  Deze A4’tjes zijn door vele mensen meegenomen. Er is aan 70 mensen een klein blikje uitgedeeld. De tekst op het blikje was: Voor wie heb jij een ogenblikje? En in het blikje was informatie te vinden waar mensen de maatjesvacatures van de diverse organisaties kunnen vinden.

2016-10-01-photo-00000378 img_1336

 

 

 

 

 

 

 

 

Team vrijwillige Inzet en 3 vrijwilligers hebben niet proactief de mensen benaderd. Mensen met vragen kwamen vanzelf naar ons toe. Er zijn op deze middag mooie gesprekken gevoerd. Veel mensen stelden oriënterende vragen waarbij wij eerst hebben uitgevraagd in welke doelgroep ze eventueel geïnteresseerd zijn, waar hun eigen interesse ligt en vervolgens flyers meegeven van organisaties die mogelijk bij hun kunnen passen. Ook hebben veel mensen flyers meegenomen omdat ze misschien zelf een vraag hebben. Naamsbekendheid verkrijgen van de diverse organisaties was ook een van de pijlers van de maatjesmarkt.

img_1329

img_1335

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is er met overige informatie/ flyers e.d. gedaan:
Na afloop zijn de overgebleven flyers verspreid over de diverse buurtpleinen in Nieuwegein. Tevens is er een waaier gemaakt met van elke deelnemende organisatie 1 vacature erin. De waaier staat nu t/m einde december 2016 bij toerbeurt bij één van de buurtpleinen in Nieuwegein. Naast de waaier staat een A3 poster met de tekst: Voor wie wordt jij een maatje?

Over de auteur

Ingo administrator

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.